OFFERTE AANVRAGEN
Offerte aanvragen

Geschiedenis Dagnall Talen

Over Michael Dagnall
Dagnall Talen ontleent zijn naam aan de oprichter Michael Dagnall. Michael Dagnall is een gedistingeerde en erudiete man, geboren en getogen in Zuid-Engeland. Michael Dagnall vertrok naar Nederland om Engelse les te gaan geven. In 1982 richtte Michael Dagnall zijn instituut “English International Languages Services” op.
Al vanaf de oprichting onderscheidde Michael Dagnall zich zeer succesvol met zijn op maat gemaakte format voor taalcursussen Engels.
De gedegen en informele lesmethode van de cursus Engels werd door een grote klant uit Assen
zozeer gewaardeerd dat deze Michael verzocht het Instituut naar Assen te verhuizen. Aan de Industrieweg 22, 9403 AA in Assen verzorgde hij maatwerktrainingen, vergrootte hij het talenaanbod en omringde hij zich met een zeer deskundig en professioneel team van enthousiaste trainers. In januari 2013, enkele jaren na de verhuizing in 1999 naar de Vredeveldseweg 2, 9404 CD (“achter het station”) in Assen, verhuisde het instituut weer terug naar de ‘oude’ en grotere locatie aan de Industrieweg 22.

“A course plan is similar to a package tour of a country. When you start the tour, you will be told which places you will visit on which days, and you will be shown some of the sights of each place. There is also some time reserved for exploration so that you can look at some things in more detail. The tour guidebook provides the essential information, but if you become interested in a particular aspect of a given place, you can spend your free time there to explore it further.”

By Michael Dagnall, founder of Dagnall Taleninstituut

Eind 2015 is Dagnall Talen overgenomen en onder de bezielende leiding van de nieuwe eigenaar is Dagnall Talen hard bezig één van de grootste spelers op de Nederlandse markt te worden op het gebied van taal en tekst.Dagnall Talen is voornemens haar activiteiten uit te breiden naar zeven andere Europese landen, te weten, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk en Spanje. In deze landen zal Dagnall Talen zich concentreren op het geven van Engelse taallessen, waarmee het allemaal, lang geleden, begon.

Want verrijkt met een moderne en vooruitstrevende setting van onder andere E-learning platforms en Zoom, Teams & Skype blijkt de ‘oude’ lesmethode voor een taalcursus Engels van Michael Dagnall nog altijd het concept te zijn voor het beste resultaat en een hoog rendement!
Met bewezen deskundigheid, respect en enthousiasme helpt Dagnall Talen u graag verder op het mooie en interessante gebied van taal en tekst!

Woordenwolk in veer logo Dagnall Talen met toepasselijke sleutelwoorden voor Dagnall Talencursussen - in donkerblauw, groen en grijs op transparante achtergrond - 600 * 600 pixels
Het logo van Dagnall
Michael Dagnall is in 1982 begonnen met Engelse les geven onder de naam ‘English International’.
Het oorspronkelijke logo was een ganzenveer, met de Britse vlag als basis.
Het idee was van Michael Dagnall zelf. Het eerste ontwerp was gemaakt door een bevriende relatie.

Toen de NAM/Shell in Assen Dagnall benaderde voor cursussen Nederlands en vervolgens de Gasunie in Groningen voor cursussen Duits, besefte Michael Dagnall dat de naam van het instituut de lading niet langer dekte.

Zo ontstond de naam ‘Dagnall Taleninstituut’, omdat Michael Dagnall van mening was dat, ondanks de vele verschillende docenten en talen, de opdrachtgevers moesten begrijpen wie de overkoepelende organisatie was in geval van aanvragen, vragen enz.

Het Dagnall logo was inmiddels redelijk bekend en daarom was het belangrijk de vorm te behouden maar het ‘Engelse aspect’ te laten vervallen.
Een reclamebureau uit Hoogezand, dat inmiddels niet meer bestaat, heeft het oude logo omgezet naar een roze ganzenveer.

Deze veer is later door Marga Plieger, de tweede eigenaar van Dagnall Talen, veranderd naar rood, waarna de huidige eigenaren het logo opnieuw hebben gemoderniseerd en appeltjesgroen met inktblauw hebben gemaakt, met als onderschrift ‘sinds 1982’.

De naam Dagnall

Het Dagnall logo was inmiddels redelijk bekend en daarom was het belangrijk de vorm te behouden maar het ‘Engelse aspect’ te laten vervallen.
Een reclamebureau uit Hoogezand, dat inmiddels niet meer bestaat, heeft het oude logo omgezet naar een roze ganzenveer.

Deze veer is later door Marga Plieger, de tweede eigenaar van Dagnall Talen, veranderd naar rood, waarna de huidige eigenaren het logo opnieuw hebben gemoderniseerd en appeltjesgroen met inktblauw hebben gemaakt, met als onderschrift ‘sinds 1982’.

De prachtige ligging van Dagnall zorgt er echter ook voor dat de huizenprijzen in verhouding erg hoog zijn.
Het dorpje wordt door middel van vijf hoofdwegen verbonden met de nabijgelegen steden Dunstable, Leighton Buzzard, Tring, Hemel Hempstead en Berkhamsted.

In 1909 werd in Dagnall de “Dagnall School” geopend. In 1989 telde deze school nog slechts 13 leerlingen, waardoor sluiting dreigde. Door een actieve campagne kon het voortbestaan van de school op het nippertje worden verzekerd.

Het dorpje telt verder een gemeentehuis, twee boerenwinkeltjes en een garage.
Het postkantoor werd in 1985 opgeheven en de enige supermarkt sloot in de jaren 90 ook haar deuren.
In het dorp is de voormalig profvoetballer Tim Sherwood geboren. Tim Sherwood speelde voor een aantal bekende clubs en is tegenwoordig coach van Tottenham Hotspur.
Als familienaam komt Dagnall in Engeland vooral voor in Lancarshire. In Nederland heeft de Engelsman Michael Dagnall zijn naam vastgelegd in het door hem opgerichte Taleninstituut, Vertaalbureau & Tolkbureau en Tekstbureau; Dagnall Talen.

De upload van uw document is gelukt.

 

INLOGGEN MEDEWERKERS   /   BESTANDEN UPLOADEN