OFFERTE AANVRAGEN
Offerte aanvragen

Geschiedenis Dagnall Talen

Over Michael Dagnall en Dagnall

Dagnall Talen ontleent zijn naam aan de oprichter Michael Dagnall. Michael Dagnall is een gedistingeerde en erudiete man, geboren en getogen in Zuid-Engeland. Michael Dagnall vertrok naar Nederland om Engelse les te gaan geven.

dagnallIn 1982 richtte Michael Dagnall zijn instituut “English International Languages Services” op. Al vanaf de oprichting onderscheidde Michael Dagnall zich zeer succesvol met zijn op maat gemaakte format voor taalcursussen Engels. De gedegen en informele lesmethode van de cursus Engels werd, door een grote klant uit Assen, zozeer gewaardeerd, dat deze Michael verzocht het Instituut naar Assen te verhuizen. Aan de Industrieweg 22, 9403 AA in Assen verzorgde hij maatwerktrainingen, vergrootte hij het talenaanbod en omringde hij zich met een zeer deskundig en professioneel team van enthousiaste trainers.

In januari 2013, enkele jaren na de verhuizing in 1999 naar de Vredeveldseweg 2, 9404 CD (“achter het station”) in Assen, verhuisde het instituut weer terug naar de ‘oude’ en grotere locatie aan de Industrieweg 22.

Eind 2015 is Dagnall Talen overgenomen en onder de bezielende leiding van de nieuwe eigenaar is Dagnall Talen hard bezig één van de grootste spelers op de Nederlandse markt te worden op het gebied van taal en tekst. Dagnall Talen is voornemens haar activiteiten uit te breiden naar zeven andere Europese landen, te weten, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk en Spanje. In deze landen zal Dagnall Talen zich concentreren op het geven van Engelse taallessen, waarmee het allemaal, lang geleden, begon. Want verrijkt met een moderne en vooruitstrevende setting van onder andere E-learning platforms en Skype blijkt de ‘oude’ lesmethode voor een taalcursus Engels van Michael Dagnall nog altijd het concept te zijn voor het beste resultaat en een hoog rendement!

Met bewezen deskundigheid, respect en enthousiasme helpt Dagnall Talen u graag verder op het mooie en interessante gebied van taal en tekst!

Met vriendelijke groet,
Uw Dagnall Talen team

 

Over de naam Dagnall

Dagnall is een klein en lieflijk plaatsje, gelegen in de gemeente Edlesborough Northhall en Dagnall in Buckinghamshire in Engeland. De naam is afgeleid van het oud Engelse “Daegga’s Knoll” (Daegga’s terp) en werd in 1196 vermeld als “Dagenhale” en had in 1450 ook officieel die naam, waarvan het latere “Dagnall” is afgeleid.

Het plaatsje kenmerkt zich door zijn ligging in een uitzonderlijk mooi natuurgebied. The Icknield Way Trail, een populaire route voor wandelaars, ruiters en mountainbikers, loopt vlak langs het dorp.

Vanwege de prachtige ligging is Dagnall vaak het decor geweest voor films en televisieshows, waaronder First Knight met Richard Gere, Sean Connery en Julia Ormond en de miniserie Dinotopia.

De prachtige ligging van Dagnall zorgt er echter ook voor dat de huizenprijzen in verhouding erg hoog zijn.

Het dorpje wordt door middel van vijf hoofdwegen verbonden met de nabij gelegen steden Dunstable, Leighton Buzzard, Tring, Hemel Hempstead en Berkhamsted.

In 1909 werd in Dagnall de “Dagnall School” geopend. In 1989 telde deze school nog slechts 13 leerlingen, waardoor sluiting dreigde. Door een actieve campagne kon het voortbestaan van de school op het nippertje worden verzekerd.

Het dorpje telt verder een gemeentehuis, twee boerenwinkeltjes en een garage. Het postkantoor werd in 1985 opgeheven en de enige supermarkt sloot in de jaren 90 ook haar deuren.

In het dorp is de voormalig profvoetballer Tim Sherwood geboren. Tim Sherwood speelde voor een aantal bekende clubs en is tegenwoordig coach van Tottenham Hotspur.

Als familienaam komt Dagnall in Engeland vooral voor in Lancarshire. In Nederland heeft de Engelsman Michael Dagnall zijn naam vastgelegd in het door hem opgerichte Taleninstituut, Vertaalbureau & Tolkbureau en Tekstbureau; Dagnall Talen.

 

INLOGGEN TAALTRAINERS   /   BESTANDEN UPLOADEN